Receptek

Próbálja ki receptjeinket és lepje meg szeretteit különleges ízekkel!

SAJTTORTA CSERESZNYESZÓSSZAL
90min

A kekszalaphoz aprítógépbe tesszük a vajas kekszet, és durvára őröljük. Alaposan összedolgozzuk a felkockázott, puha vajjal, majd a masszát sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Ezután a 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

Elkészítés

Egy tálban habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a pudingport, a citrom lereszelt héját, valamint a kemény habbá vert tejszínt. A krémet az elősütött kekszalapra simítjuk. 180 fokon 10 percig sütjük, majd a sütőt 130 fokra állítjuk, és a süteményt további 70 percig sütjük. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A cukrot 0,5 dl vízben feloldjuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk az átválogatott cseresznyét, és kis lángon 15 percig főzzük. Azután egy szitán áttörjük, végül a felfogott lét sűrű, szirupos állagúra főzzük. A tortát felszeletelve, a szósszal összekevert cseresznyeszemekkel díszítve tálaljuk

Hozzávalók

75 dkg krémsajt
10 dkg porcukor
5 db tojás
5 dkg vaníliaízű pudingpor
1 db citrom
1,5 dl habtejszín
A kekszalaphoz:
20 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
A cseresznyeszószhoz:
7 dkg kristálycukor
10 dkg cseresznye + a díszítéshez

Kapcsolódó termékek
Mascarpone