Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

Jogi nyilatkozat

A Kőröstej Kft. hozzájárul ahhoz, hogy a felhasználó a honlap tartalmát kizárólag személyes, nem kereskedelmi célra letöltse, de a tartalom módosítása vagy jövőbeni reprodukálása nem megengedett. A tartalom bármely más célra történő másolása vagy használata tilos.

JOGI NYILATKOZAT


A Kőröstej Kft. nem vállal felelősséget a honlap megtekintéséből vagy elérhetetlenségéből, vagy az ott található információk felhasználásából eredő esetleges károkért, az oldalon közzétett adatok, információk tájékoztató jellegűek.

A honlap a látogatóknak nyújtott szolgáltatás. A Kőröstej Kft. fenntartja a jogot a honlap tartalmának indoklás és értesítés nélküli bármely időpontban történő törlésére, módosítására vagy kiegészítésére. A Kőröstej Kft. törekszik a honlapon megjelenő adatok és információk folyamatos frissítésére és pontosítására. A Kőröstej Kft. nem vállal felelősséget a weboldalakon történt elírásokért, sem pedig a weboldalak tartalmának jogosulatlan, Kőröstej Kft.-n kívül álló okból történő megváltoztatásáért.

A felhasználók felelőssége a vírusok és minden más káros tartalom elleni védekezés, illetve annak biztosítása, hogy a megtekintett weboldalakról ilyenek ne kerülhessenek számítógépükre.


ADATVÉDELMI NYILATKOZAT


A Kőröstej Kft. (2745 Kőröstetétlen, Abonyi út 2., Cg.: 13-09-064316, adószám: 10637959-2-44, a továbbiakban: Adatkezelő) körültekintően kezeli az Ön személyes adatait. Ebben az Adatvédelmi nyilatkozatban összegyűjtöttük, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk, miért gyűjtjük és mire használjuk fel őket. Amennyiben kérdése kérdése merülne fel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a mail@korostej.hu címen. Önnek jogában áll kifogást emelni személyes adatai egyes felhasználási módja ellen, beleértve a személyes adatainak direkt marketing célú felhasználását is.

1. AZ ADATOK GYŰJTŐJE

A Kőröstej Kft. számára megadott vagy általa gyűjtött személyes adatokat a Kőröstej Kft. kezeli.

Ez az Adatvédelmi nyilatkozat a Kőröstej Kft. által a Kft. termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban gyűjtött személyes adatokra vonatkozik.

Az Adatvédelmi nyilatkozat a Kőröstej Kft. marketingtartalmaira is vonatkozik, beleértve a Kőröstej Kft. és annak márkáira, termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó ajánlatokat és hirdetéseket, amelyeket a Kőröstej Kft. vagy a nevében eljáró szolgáltató küld harmadik fél weboldalain, platformjain és alkalmazásain az Ön weboldalhasználati információi alapján. Ezek a harmadik fél által működtetett weboldalak általában (de nem minden esetben) saját adatvédelmi nyilatkozattal és általános szerződési feltételekkel rendelkeznek. Javasoljuk, hogy ezeket olvassa el a weboldalak használata előtt.

2. A GYŰJTÖTT SZEMÉLYES ADATOK

Személyes adat minden olyan információ, amely közvetlenül vagy közvetett módon egy adott személy azonosítására használható (név, lakóhely szerinti város, e-mail cím). Ön nem köteles megadni az Adatkezelőnek az általa igényelt személyes adatait, de ha így dönt, nem biztos, hogy el tudjuk juttatni Önhöz a termékeinket vagy szolgáltatásainkat, vagy magas színvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani, vagy a kérdéseire válaszolni tudunk.

Személyes adatokat az Adatkezelő több forrásból gyűjthet. Ebbe beletartoznak az Ön által számunkra közvetlenül megadott személyes adatok és az általunk automatikusan gyűjtött személyes adatok. Személyes adat minden olyan információ, amely közvetlenül vagy közvetett módon egy adott személy azonosítására használható. Ez a meghatározás magában foglalja a direktmarketing-kampányokon, nyereményjátékokon és versenyeken keresztül offline módon gyűjtött, illetve a weboldalon, harmadik felek platformjain található alkalmazásokon és márkaoldalakon, valamint harmadik fél platformjain át elérhető vagy használt alkalmazásokon keresztül online gyűjtött személyes adatokat.

Amikor kapcsolatba lép velünk, kérhetjük Öntől a személyes adatait (név, lakóhely szerinti város, e-mail cím). Ezeket termékeink, szolgáltatásaink, tartalmaink és hirdetéseink javítása érdekében egyéb információkkal is kombinálhatjuk.

3. A SZEMÉLYES ADATOK GYŰJTÉSÉNEK MÓDJA

Személyes adatokat több forrásból gyűjtünk. Ebbe beletartoznak:

Az Ön által számunkra közvetlenül megadott személyes adatok. Adatokat gyűjtünk szolgáltatásaink, termékeink, promócióink használatának módjáról, a megtekintett vagy használt tartalom típusairól, illetve az Ön tevékenységének gyakoriságáról és időtartamáról. Akkor is gyűjtünk személyes adatokat, amikor Ön részt vesz egy felmérésen vagy kérdőívet tölt ki. Ennek során személyes adatokat kérhetünk Öntől (név, lakóhely, e-mail cím)

Akkor is kapunk és tárolunk bizonyos típusú személyes adatokat, amikor Ön online interakcióba lép velünk. Például cookie-kat és nyomkövetési technológiákat használunk személyes adatok gyűjtéséhez, amikor az Ön webböngészője a weboldalainkat, a hirdetéseinket vagy a Kőröstej Kft. által vagy nevében elhelyezett más webhelyeken található tartalmat eléri. Az Ön személyes adatait akkor is gyűjtjük, amikor Ön keres, posztol, egy versenyen vesz részt vagy kérdőívet tölt ki, illetve ügyfélszolgálati munkatársainkkal kommunikál. Példák az általunk gyűjtött személyes adatok típusaira; IP-cím), eszközazonosító, helyadatok, számítógép- és csatlakozási információk, például a böngésző típusa és verziója, az időzóna beállítása, a böngészőbővítmények típusai és verziói, operációs rendszer és a vásárlási előzmények, amelyeket a Kőröstej Kft. olykor összesít más fogyasztók hasonló információival. A Kőröstej Kft. weboldalain történő internetböngészés során szoftveres eszközökkel mérhetünk és gyűjthetünk a munkamenetre vonatkozó információkat, beleértve az oldal válaszidejét, a letöltési hibákat, a korostej.hu weboldal aloldalak látogatásának időtartamát, az oldal interakcióinformációit, és az oldalról történő elnavigálás módjait. Olyan műszaki információt is gyűjthetünk, amelyek segítenek az Ön eszközét csalásmegelőzési és diagnosztikai célokból azonosítani.

Más forrásokból is gyűjtünk személyes adatokat, beleértve a harmadik felekkel kialakított megbízható partnerségeket, illetve ahol harmadik felek platformjain Köröstej- vagy márkafiókot működtetünk: Például amikor a Facebookon a „lájk” gombot, az Instagramon a „Követem” gombot nyomja meg. Ezenkívül tájékoztatást kapunk az Ön és más látogatók hirdetésünkkel kapcsolatos interakcióiról annak méréséhez, hogy hirdetéseink relevánsak és sikeresek-e. Információt gyűjtünk továbbá Önről és az Ön tevékenységeiről harmadik felektől, amikor közösen kínálunk szolgáltatásokat vagy termékeket, vagy olyan külső adatfejlesztő szolgáltatóktól, akik elemzéseket nyújthatnak a számunkra.

4. AZ ADATHASZNÁLAT CÉLJA

Az Ön személyes adatait csak meghatározott célokból gyűjtjük, dolgozzuk fel. Az adatgyűjtés céljai: A panaszok kezelése, termékeink, kommunikációs csatornáink és weboldalaink funkcionalitásának fejlesztése és javítása, valamint személyre szabott termékek, kommunikáció, célzott hirdetések és termékajánlatok biztosítása.

Az Ön online böngészésére, keresési tevékenységére, vásárlási magatartására és márkakommunikációnkkal történő interakciójára vonatkozó információk elemzésével, továbbá szegmensek (bizonyos közös jellemzőkkel rendelkező ok) kialakítása és az Ön személyes adatainak egy vagy több szegmensbe helyezése révén profilokat hozunk létre.

Az Adatkezelő továbbá automatizált eszközökkel is feldolgozza, feldolgozhatja az Ön személyes adatait. Az automatizált döntés egy kizárólag automatikus eszközökkel meghozott döntés, ahol emberek nem vesznek részt az Ön személyes adataival kapcsolatos döntés meghozatalának folyamatában.

Az Ön személyes adatait kizárólag az alábbi célokból gyűjtjük, és dolgozzuk fel:

Az Ön tájékoztatás kérésének feldolgozása és megválaszolása, vagy kapcsolatfelvétel során a kérdései/kérelmei megválaszolása érdekében.

Azon versenyek vagy promóciók céljából, amelyeken Ön részt vesz (regisztráció és/vagy feliratkozás a hírlevelünkre vagy más kommunikációs csatornára).

Az Ön versenyeken, nyereményjátékokban vagy promóciós tevékenységekben történő részvételével kapcsolatos mindennapi üzleti igényeink kezelése.

Belső képzési és minőségbiztosítási célokból.

A fogyasztók érdeklődési köre, akarata és változó igényei megértése céljából a weboldalunk, jelenlegi termékeink és szolgáltatásaink fejlesztése és/vagy új termékek és szolgáltatások fejlesztése érdekében.

Abból a célból, hogy személyre szabott termékeket, kommunikációt, célzott hirdetéseket és termékjavaslatokat nyújtsunk Önnek.

Amikor az Ön személyes adatait a fent említett célokból gyűjtjük, a gyűjtés megkezdésekor vagy előtte tájékoztatni fogjuk Önt. Adott esetben kérni fogjuk az Ön hozzájárulását a személyes adatok feldolgozásához. Ha engedélyezte a feldolgozási tevékenységeket, bármikor jogában áll a hozzájárulását visszavonni.

Bizonyos esetekben jogos érdekekre hivatkozva dolgozzuk fel az Ön személyes adatait. Jogos érdek áll fenn akkor, amikor például Ön regisztrál, és mi az összegyűjtött személyes adatokat termékeink vagy szolgáltatásaink javítása érdekében adatelemzéshez használjuk fel. Ezt az indítékot csak abban az esetben használjuk, ha jogos érdek érvényesítéséhez szükséges, például egy szerződés teljesítésének elősegítéséhez vagy egy szolgáltatás optimalizálásához, és ha nem kerül túlsúlyba azokkal a jogokkal szemben, amelyeket Ön magánszemélyként élvez. Erre a jogalapra csak akkor fogunk támaszkodni, ha a személyes adatok feldolgozásának nincs kevésbé tolakodó módja. Biztosíthatjuk Önt, hogy ha a személyes adatok feldolgozásának okaként jogos érdekre hivatkozunk, erről nyilvántartást vezetünk, és Önnek joga van ezt az információt megkérni.

Az Ön személyes adatait feldolgozzuk olyan szerződés teljesítéséhez, amelynek jelenleg vagy a jövőben Ön az egyik szerződő fele. Például fel kell dolgoznunk az Ön szermélyes adatait egy Ön által vásárolt termék vagy szolgáltatás nyújtásához, egy versenyen történő részvétel lehetőségének biztosításához, vagy az Ön által kért termékminták elküldéséhez. Az Ön személyes adatait akkor is feldolgozzuk, ha törvényi (például adó- vagy társadalombiztosítási) kötelességünk az ilyen feldolgozás végrehajtása. Például egy bírósági végzés vagy egy felmondás megkövetelheti tőlünk, hogy személyes adatokat dolgozzunk fel egy adott célra.

PROFILALKOTÁS

Az Adatkezelő a személyes adatokat profilok létrehozására használja. Az Ön online böngészésére, keresési tevékenységére, vásárlási magatartására és márkakommunikációnkkal történő interakciójára vonatkozó információk elemzésével, továbbá szegmensek (bizonyos közös jellemzőkkel rendelkező ok) kialakítása és az Ön személyes adatainak egy vagy több szegmensbe helyezése révén profilokat hozunk létre. Az Adatkezelő ezeket a szegmenseket a weboldal és az Önnel folytatott kommunikáció személyre szabására használja (például releváns tartalmak nyújtása, amikor Ön ellátogat a weboldalra vagy az Önnek küldött hírlevélben), illetve a Kőröstej Kft. releváns ajánlatainak és hirdetéseinek megjelenítésére a Kőröstej Kft. és harmadik fél weboldalain. A szegmensek harmadik féltől származó kampányokhoz is használhatók a Kőröstej weboldalon. Az Adatkezelő akkor készít profilokat, ha Ön ehhez hozzájárulását adta, például elfogadta a sütik beállítását a böngészőjében, vagy feliratkozott a márkánk e-mail hírlevelére. Személyes adatai ezen a módon történő felhasználásának megakadályozására Ön bármikor visszavonhatja a hozzájárulását a Sütikre vonatkozó nyilatkozatunkban található sütik kezelése menüpontban, vagy leiratkozhatja e-mail címét, ha bejelentkezett valamelyik weboldalunkra, vagy ha regisztrált egy marketinghírlevélre.

Az Adatkezelő az Ön hozzájárulásával az alábbi helyekről gyűjt személyes adatokat:

a weboldalon arról, hogy Ön mit néz meg és milyen módon kerül interakcióba a tartalmunkkal, a közösségi média platformjain és más közzétevők weboldalain digitálisan megjelenő hirdetések révén, és az Ön által az érdeklődési területeiről online kitöltött és hozzánk elküldött űrlapokból.

Ezeket az adatokat annak profilozására használjuk fel, hogy Ön mit kedvel és mit nem. Ezen profilinformációk alapján olyan hirdetéseket jelentethetünk meg Önnek, amelyekről azt gondoljuk, hogy kedvelni fogja és látni akarja azon tartalmak alapján, amelyet nálunk vagy azon hirdetők hálózatában látott, amelyekkel hirdetünk. Az Ön hozzájárulásával használhatjuk az aktuális földrajzi helyzetét olyan promóció- vagy eseményhirdetések megjelentetésére, amelyek az Ön közelben zajlanak, és amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt. Felhasználhatunk olyan adatokat is, amelyeket Ön válogatott harmadik feleknek megadott, és amelyek továbbadásához hozzájárult, például életkor, nem, életszakasz és szélesebb érdeklődési kör, hogy azonosítsuk azon személyeket, akik szerintünk Önhöz hasonló dolgok iránt érdeklődnek és érdekelnék őket hasonló hirdetések.

5. AZ ADATOK MEGOSZTÁSA

A Kőröstej Kft. a vállalaton belül és kiválasztott harmadik felekkel osztja meg az Ön személyes adatait. Személyes adatait például megosztjuk külső szolgáltatókkal, más harmadik felekkel, valamint üzleti transzferek vagy jogi közzététel esetén.

A vállalaton belül és kiválasztott harmadik felekkel a következő esetekben történhet a személyes adatok megosztása:

Külső szolgáltatók. Annak érdekében, hogy az Ön kéréseinek eleget tegyünk, a kérdéseire válaszoljunk, a megrendeléseit teljesítsük, a kuponokat beváltsuk, termékmintákat küldjünk Önnek, lehetővé tegyük a sorsolásokon való részvételt vagy más funkciókat, továbbá szolgáltatásokat és anyagokat tegyünk elérhetővé az Ön számára a weboldalon keresztül, személyes adatait megosztjuk olyan külső szolgáltatókkal, amelyek a nevünkben funkciókat látnak el, például olyan vállalatokkal, amelyek a Kőröstej Kft. weboldalait hosztolják vagy üzemeltetik, adatokat elemeznek, ügyfélszolgálatot biztosítanak, postai vagy kézbesítési, szolgáltatásokat nyújtanak, továbbá szponzorokkal vagy olyan harmadik felekkel, akik a promócióinkban részt vesznek vagy azokat kezelik. Ezek a szolgáltatók a funkcióik ellátásához szükséges személyes adatokhoz férhetnek hozzá, amelyeket más célokra nem használhatnak. Ezen felül kötelesek ezeket a személyes adatokat az Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően és az alkalmazandó adatvédelmi törvények és előírások által megengedett módon feldolgozni. Ezek a szolgáltatók: Rewart Kft. (Budapest 1016 Hegyalja út 7-13), Proweb Internet Kft. (1026 Budapest, Pasaréti út 23/A).

Az Ön személyes adatait felhasználjuk vagy megosztjuk hirdetési kiszolgálókkal, a közösségi médiahálózatokkal, analitikát készítő cégekkel és más harmadik felekkel marketinggel, promócióval, adatfejlesztéssel és más ajánlatokkal, illetve termékinformációkkal kapcsolatban. Üzleti tevékenységünk további fejlesztése során eszközöket, leányvállalatokat vagy üzleti egységeket adhatunk el vagy vásárolhatunk meg. Az ilyen tranzakciók során az Ön személyes adatai átruházott üzleti vagyonnak minősülnek, de továbbra is vonatkoznak rájuk a korábban létrejött adatvédelmi nyilatkozatokban tett ígéretek (kivéve, ha Ön másképp rendelkezik). Ha egy másik jogalany megvásárol minket, az üzleti tevékenységünket, vagy vagyonunk részét vagy egészét, vagy a Kőröstej Kft. weboldalával kapcsolatos vagyontárgyakat, akkor az Ön személyes adatait az átvilágítási folyamat részeként megosztjuk ezzel a jogalannyal, és az átruházott eszközök egyikeként átruházzuk rá. Továbbá, ha csődeljárást vagy átszervezést kezdeményezünk vagy ezeket ellenünk kezdeményezik, minden személyes adat a vagyontárgyunknak minősül és ebben a minőségben lehetségessé válik az értékesítésük vagy harmadik félre történő átruházásuk.

Személyes adatait átruházhatjuk és közzétehetjük harmadik felek számára jogi kötelezettségből, amikor jóhiszeműen úgy ítéljük meg, hogy az alkalmazandó jog ezt megköveteli, vizsgálatot folytató hatóságok kérésére, az általunk kiadott „Felhasználási feltétel” vagy más hatályos szabályzatok ellenőrzése vagy érvényesítése érdekében, csalás, vagy bármilyen műszaki vagy biztonsági rés felderítése és védelme érdekében, egy vészhelyzetre történő reagálásként, vagy harmadik felek, a Kőröstej Kft. weboldalának látogatói, a Kőröstej Kft. vagy a nyilvánosság jogainak, tulajdonának, biztonságának, vagy épségének védelme érdekében.

NEMZETKÖZI ADATTOVÁBBÍTÁS

A Kőröstej Kft. személyes adatokat oszt meg a vállalaton belül vagy harmadik felekkel az ebben az Adatvédelmi nyilatkozatban leírt célokkal. Az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belül gyűjtött személyes adatokat a Kőröstej Kft. csak az alábbi körülmények esetén küldi külföldre: jogi érvényű utasítás teljesítésére, jogszabályi kötelezettségből, vagy az üzleti működésünket és szolgáltatásnyújtásunkat segítő ügynökeinkkel és tanácsadóikkal történő együttműködéshez.

Ha az EGT területein kívülre továbbítunk személyes adatokat, a Kőröstej Kft. gondoskodik arról, hogy azok ugyanolyan védelmet élvezzenek, mintha az EGT-n belül használnák őket. A GDPR 13. cikk (1) bekezdés f) pontja és a GDPR 14. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint: „adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő valamely harmadik országbeli címzett vagy valamely nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya, vagy a 46. cikkben, a 47. cikkben vagy a 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az ezek másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az elérhetőségükre való hivatkozás.

Ennek alapján az alábbi biztosítékok egyikét fogjuk használni:

Az adatokat olyan EGT-n kívüli országba továbbítjuk, amelynek adatvédelmi jogszabályai az EGT jogszabályainak megfelelő szintű védelmet biztosítanak a személyes adatok számára, a külföldi harmadik féllel olyan szerződést kötünk, amely kötelezi a felet, hogy a személyes adatokat az EGT-hez hasonlóan védje, vagy a személyes adatokat olyan szervezeteknek továbbítjuk, amelyek részei az Európai Unióval kötött, határokon átnyúló adattovábbításra vonatkozó egyedi megállapodásoknak (pl. Adatvédelmi pajzs, egy olyan keretrendszer, amely meghatározza az Egyesült Államok és az európai országok között továbbított adatok védelmére vonatkozó szabályokat).

6. A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME

A Kőröstej Kft. komolyan veszi az Ön személyes adatainak biztonságát. Minden erőfeszítést megteszünk azért, hogy személyes adatainak védelmet biztosítsunk a visszaélés, interferencia, elvesztés, illetéktelen hozzáférés, módosítás vagy közzététel ellen. Intézkedéseink közé tartozik a megfelelő hozzáférés-ellenőrzés életbe léptetése, befektetés az általunk használt informatikai környezetek megvédésére szolgáló, legfrissebb információbiztonsági eszközökbe, és ahol csak lehetséges, a személyes adatok titkosítása, álnevesítése és névtelenné tétele. Az Ön személyes adataihoz történő hozzáférés csak a munkavállalóink és ügynökeink számára, csak a szükséges mértékben engedélyezett, és szerződésben foglalt, szigorú titoktartási kötelezettséget kötünk ki, ha a feldolgozást harmadik felek végzik.

7. A SZEMÉLYES ADATOK MEGŐRZÉSE

Az személyes adatokat addig őrizzük meg, amíg azt a kezelés célja szükségessé teszi. A személyes adatokat annyi ideig tároljuk (Ptk. szerinti 5 év vagy számviteli bizonylatok esetén 8 év a megőrzési idő), ami lehetővé teszi számunkra, hogy a Kőröstej Kft.-vel való együttműködéssel kapcsolatos panaszokat, kérelmeket vagy aggályokat kezeljük vagy azokra válaszolni tudjunk. Amennyiben hozzájárulás alapú az adatkezelés, akkor az érintett adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáig kezelik az adatokat. A közvetlenül a célzott kommunikáció céljára gyűjtött, azonosítható adatokat a lehető legrövidebb ideig őrizzük, amely időszak után intézkedések biztosítják végleges törlésüket. Az általunk kezelt személyes adatokat megvizsgáljuk és biztonságos módon töröljük, vagy bizonyos esetekben anonimizáljuk, ha megőrzésüket jogi, üzleti vagy fogyasztói indok nem teszi szükségessé.

8. AZ ÖN JOGAI

A személyes adataival és azok feldolgozásának módjával kapcsolatos jogai. Adatfeldolgozók: Rewart Kft. (Budapest 1016 Hegyalja út 7-13), iWebMa Magyarország Kft. (Budapest 1132 Visegrádi u. 31.); Melody-Motor-Media Kereskedelmi Futár és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1031 Budapest, Péter utca 6.)

A személyes adataival és azok feldolgozásának módjával kapcsolatos jogokat Ön bármikor gyakorolhatja. Az alábbiakban áttekintést adunk ezekről a jogokról, valamint az Önre háruló teendőkről. Ön gyakorolhatja a jogait e-mail küldésével (mail@korostej.hu) vagy elküldheti kérelmét a weboldalon (hajdusajt.hu) található „Kapcsolat” űrlap segítségével.

Önnek joga van ahhoz, hogy világos, átlátható és könnyen érthető információkat kapjon személyes adatai felhasználásának módjáról és a jogairól. Ezért biztosítjuk Önnek ezeket az információkat ebben a Nyilatkozatban.

Bármikor joga van a személyes adataihoz hozzáférni, valamint azokat javítani vagy aktualizálni. Tisztában vagyunk ennek a fontosságával, és ha Ön szeretné gyakorolni a jogait, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Az Ön által megadott személyes adatok hordozhatók. Ez azt jelenti, hogy bizonyos körülmények között elektronikusan mozgathatók, másolhatók vagy továbbíthatók.

Bizonyos körülmények között jogában áll kérni, hogy az adatait töröljük. Ha törölni szeretné az általunk kezelt személyes adatait, kérjük, tudassa velünk, és ésszerű lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a jogi követelményeknek megfelelően kérésének eleget tegyünk. Ha az általunk gyűjtött személyes adatokra már semmilyen célból sincs szükség, és a törvény nem kötelez minket a megőrzésükre, akkor mindent megteszünk, hogy azokat töröljük, megsemmisítsük vagy véglegesen azonosíthatatlanná tegyük.

Bizonyos körülmények között jogában áll korlátozni, hogy személyes adatait feldolgozzák.

Bizonyos körülmények között Önnek jogában áll kifogást emelni a feldolgozás bizonyos típusai ellen, beleértve a direkt marketing célú feldolgozást (pl. hogy értesítést vagy különböző potenciális lehetőségekről tájékoztató e-maileket küldjünk Önnek).

Önnek joga van panaszt benyújtani közvetlenül bármely helyi felügyeleti hatósághoz arról, hogy miként dolgozzuk fel a személyes adatait.

Ha hozzájárult bármihez, amit személyes adataival teszünk, Önnek jogában áll a hozzájárulását bármikor visszavonni (ám ha így tesz, az nem jelenti azt, hogy bármi jogellenes, amit a visszavonásig a személyes adataival az Ön hozzájárulásával tettünk). Bármikor visszavonhatja a személyes adatai feldolgozásához adott hozzájárulását, ha felveszi velünk a kapcsolatot.

Önnek joga van visszautasítani, hogy alanya legyen egy kizárólag automatizált folyamatra épülő döntésnek, és amely jogi vagy más jelentős következményt okoz Önnek.

Különösen joga van az emberi beavatkozáshoz, a nézetét kifejezni, a döntés magyarázatát megkapni az értékelést követően és egy ilyen döntést megkérdőjelezni.

Jogérvényesítési lehetőségek

Az adatkezelők mindent elkövetnek, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérjük, írjon nekünk az mail@korostej.hu email-címre, vagy a Kőröstej Kft., 2745 Kőröstetétlen, Abonyi út 2. levelezési címre.

Amennyiben úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., ugyfelszolgalat@naih.hu; www.naih.hu) vagy a bíróságnál.

Az elektronikus úton küldött reklámokkal kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jár el, a részletes szabályozás az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvényben olvashatók.

9. HOGYAN LÉPHET KAPCSOLATBA A Kőröstej Kft.-vel?

Kőröstej Kft., 2745 Kőröstetétlen, Abonyi út 2.

Tel.: +36 1 349 3521

Email: mail@korostej.hu

Ha kérdései vagy aggályai merülnek fel a Kőröstej Kft. Adatvédelmi nyilatkozatával vagy adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban, vagy panaszt kíván tenni egy helyi adatvédelmi jogszabály megsértése miatt, kérjük, küldjön e-mailt (mail@korostej.hu).

Amikor adatvédelemre vagy hozzáférésre vonatkozó kérelmet kapunk, egy erre kirendelt csoport kezeli a megkereséseket, és foglalkozik azzal a konkrét aggállyal és kérelemmel, amelyre Ön megoldást keres. Ha az Ön által jelzett probléma természetét tekintve súlyosabb, további információt kérhetünk Öntől. Minden ilyen érdemi megkeresésre válaszolunk. Ha Ön nem elégedett a kapott válasszal, panaszát benyújthatja a saját országában működő felügyeleti hatósághoz. Ha megkérdez minket, törekedni fogunk arra, hogy az Ön körülményeire alkalmazandó panasztételi lehetőségekről tájékoztatást nyújtsunk.

10. HOGYAN TARTJUK NAPRAKÉSZEN EZT A NYILATKOZATOT?

Ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot szükség esetén aktualizálni fogjuk, hogy a fogyasztók visszajelzéseit, valamint a termékeinkben és szolgáltatásainkban bekövetkezett változásokat tükrözze. Amikor ezt a nyilatkozatot megváltoztatjuk, az oldal tetején található „Utoljára frissítve:” dátumot is módosítjuk. Ha a változások jelentősek, nyomatékosabb értesítést biztosítunk (beleértve bizonyos szolgáltatások esetében az e-mailen történő értesítést az Adatvédelmi nyilatkozat változásról).

11. KIEGÉSZÍTŐ ADATVÉDELMI FELTÉTELEK ÉS NYILATKOZATOK

A jelen Adatvédelmi nyilatkozaton kívül sor kerülhet olyan kampányokra és promóciókra, amelyekre kiegészítő adatvédelmi feltételek vagy nyilatkozatok vonatkoznak. Javasoljuk, hogy olvassa el ezeket a kiegészítő adatvédelmi feltételeket és nyilatkozatokat, mielőtt bármilyen kampányban vagy promócióban részt vesz, mivel a részvétele esetén köteles betartani a vonatkozó feltételeket. Bármilyen kiegészítő adatvédelmi feltételt és nyilatkozatot jól észrevehetően elérhetővé teszünk az Ön számára.

Budapest, 2018. 10. 17.

Kőröstej Kft.