Hírek

Aktualitások és érdekességek a Kőröstej háza tájáról!

Év Terméke Díjat nyert a Hajdú joghurtsajt

Budapest, 2016. március 23. – A Kőröstej által forgalmazott Hajdú joghurtsajt győzött az Év Terméke Díj 2016 sajt kategóriájában. Tegnap hirdették ki a fogyasztók véleményén alapuló díj győzteseit. A kóstolók 95%-a messzemenően elégedett volt a termékkel, amely nemcsak Magyarországon népszerű.

Kőröstejé a sajt kategória első helye

Hazánkban 2012-ben indult útjára a Product of the Year, vagyis a világ egyik legjelentősebb innovatív termékeket díjazó rendszere, amely a fogyasztók döntésén alapul. A programba maguk a gyártók és forgalmazók nevezhetik új, innovatív termékeiket, ahol azok különböző termékcsoportokban versenyeznek egymással. A GfK Hungária 2000 fős közvélemény-kutatása alapján idén a sajt kategóriában a Hajdú joghurtsajt került ki győztesen.


A joghurtsajt, melyet hazájában Labneh néven ismernek, a Földközi-tenger medencéjében és Közel-Keleten kedveltkrémes sajtféleség. Szinte nincs nap, hogy ne kerülne a családi asztalokra.A forgalmazó azt követően döntött a Hajdú joghurtsajt hazai bevezetése mellett, hogy a termék a tizenkét ország sajtjait felvonultató ausztriai sajtolimpián elnyert ezüstéremmel korábban óriási nemzetközi sikert ért el. A magyar piacon vadonatúj joghurtsajt gazdag a legértékesebb fehérjében, ráadásul a kóstolóteszteken is kiemelkedően szerepelt. Innovációs díjat nyert fejlesztés eredményeként, a sajtgyártás során keletkező tejsavóból a tej legegészségesebb összetevőit nyerik ki, ennek köszönhetően értékes, könnyen emészthető savófehérjéket, esszenciális aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz a mérsékelt zsírtartalmú sajtkülönlegesség.

A GfK Hungária kutatása során a joghurtsajtról a válaszadók elsöprő többsége, 95%-a nyilatkozott elégedetten, míg a nők körében ez az arány még magasabb, 98% volt. A Hajdú joghurtsajtnak nemcsak az íze és az állaga aratott sikert a felmérésekben, de sokoldalúságát is értékelik a sajtkedvelők. Friss kenyérre kenve önmagában, vagy salátákban, ínyenc mártogatóalapként és édességekben, sajttortákban is tökéletes finomság.

A termék nem csak hazánkban sikeres, az Európai Unió tagországaiban és a Közel-Keleten több mint húsz országban szintén nagy népszerűségnek örvend.

További hírek

Vadonatúj ízek a Hajdú grillsajtok kínálatában

A nemzetközi piacon is kedvelt, vezető magyar grillsajtcsalád az idei szezonban is új ízekkel csábítja a grillsajt-kedvelőket.

Bővebben »
A Kőröstej nyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját

Budapest, 2018. március 28. – Újabb elismerésben részesült a Kőröstej sikeresen bevezetett újításának köszönhetően.

Bővebben »
​Hajdú mediterrán joghurtsajt görögös és olaszos fűszerezéssel

Ínycsiklandozó, rafinált fűszerezésű termékekkel egészítette ki mediterrán joghurtsajt-palettáját a Kőröstej. Az új, délies ízvilágú termékvariációkkal elsősorban a magyar piacot szeretnék meghódítani.

Bővebben »