Hírek

Aktualitások és érdekességek a Kőröstej háza tájáról!

Ausztriában is tarolt a Hajdú joghurtsajt

2016. 11. 17. Egyedüli magyar díjazottként nyert aranyérmet a Hajdú joghurtsajt a nemzetközi Käsiade Sajtolimpián. A Hajdú joghurtsajt sok szempontból különleges termék, az ausztriai sajtolimpia aranyérmén kívül is több magyar és nemzetközi díj büszke tulajdonosa, többek között a 2016-os Év Terméke Díjat is magáénak tudhatja.

A Tirolban kétévente megrendezett nemzetközi sajtversenyen idén 10 országból 510 sajtot indítottak a gyártók. A sajtokat 50 tagú nemzetközi zsűri értékeli, mely során a legfontosabb szempont az íz és illat, valamint a sajtok textúrája, de a külső és belső jellemzőket is minősítik. Az egyes csoportok győzteseit aztán arany-, ezüst-, és bronzéremmel jutalmazzák. A magyar sajt a legfényesebb érmet nyerte el az erős mezőnyben.

A belföldi piacra idén nyáron vezette be a terméket a vállalat a BL-győztes győri kézilabdázókat is felvonultató kampánya során. Így már sok magyar is megszerette a joghurtsajot, mely Magyarországon görögös és olaszos fűszerezéssel is elérhető. A Hajdú joghurtsajt külföldön évek óta népszerű, Európa számos országába és a Közel-Keletre is szállít belőle a legnagyobb hazai sajtexportőrnek számító Kőröstej csoport.

A Hajdú joghurtsajt gazdag savófehérjében, mely kutatások szerint táplálkozásbiológiailag a legértékesebb fehérjeforrás, és a szervezet számára szükséges összes esszenciális aminosavat tartalmazza. A mediterrán világban gyakran kerül a családi asztalokra ez a légiesen krémes, tiszta ízű, sokoldalú sajtféleség. Kenyérre kenve önmagában, vagy néhány csepp olívaolajjal, őrölt köménnyel, pirospaprikával is finom. Emellett mártogatósokhoz, sajttortákhoz és villámgyors saláták elkészítéséhez is jó választás.

„Büszkék vagyunk az elért eredményre, mely a teljes magyar sajtgyártás számára elismerés, hiszen a legnagyobb sajtnemzetek kézműves gyártói között értük el ezt a kiemelkedő sikert. Mindez nemcsak megerősít bennünket abban, hogy jó munkát végzünk, hanem újabb és újabb fejlesztésekre is sarkall bennünket” – mondta Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej Csoport tulajdonosa.

További hírek

Már magyaros ízesítéssel is hódít a Hajdú grillsajt

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a nyári időszak egyik legpezsgőbb sajtszegmense a Magyarországon korábban szinte nem is létező grillsajtpiac. Most igazi különlegességgel lepte meg az itthoni sajtkedvelőket a Hajdú: magyaros ízesítésű, kolbászfűszeres grillsajtok jelentek meg a polcokon az eddig inkább a mediterrán vonalat követő levendulás, gyrosos és chilis-lime ízesítések mellett.

Bővebben »
Örömmel várjuk új kollégáinkat!

A sok nehézség közepette nagyon sokan dolgoznak azért, hogy a Hajdú, Talléros és Kőrösi márkájú sajtjainkkal és más, a Kőröstej üzemekben gyártott tejtermékekkel mi is hozzájárulhassunk a biztonságos élelmiszerellátáshoz. Köszönjük a helytállást mintegy 900 üzemi munkatársunknak, beszállítóinknak és partnereinknek! ​

Bővebben »
Vadonatúj ízek a Hajdú grillsajtok kínálatában

A nemzetközi piacon is kedvelt, vezető magyar grillsajtcsalád az idei szezonban is új ízekkel csábítja a grillsajt-kedvelőket.

Bővebben »