Hírek

Aktualitások és érdekességek a Kőröstej háza tájáról!

A Käsiade sajtolimpiáról arany- és ezüstérmet hoztak haza a HAJDÚ sajtok

A Kőröstej a tiroli sajtversenyen két sajttal, a HAJDÚ grill sajttal, valamint a Hajdú Labneh joghurtsajttal indult, és egyedüli magyar díjazottként mindkét termék magas elismerésben részesült. A HAJDÚ grill sajt arany, a HAJDÚ joghurtsajt pedig ezüstérmet szerzett kategóriájában.

A „Käsiade” a sajtkészítők számára meghirdetett jelentős nemzetközi verseny, amelyen a minőségi sajtok legjobbjait díjazzák Tirolban. A termékeket 42 tagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri bírálta, különös hangsúlyt helyezve az ízre és a textúrára. A versenyre összesen 12 országból, Ausztria mellett többek között Hollandiából, Svájcból, Németországból, Romániából, Spanyolországból és Dániából is sok pályázat érkezett, körülbelül 450 sajt mérette meg magát.

Az egyik sajt még nem kapható Magyarországon

A két sajt sikere nem véletlen: a különleges eljárással és egyedi receptúrával készült HAJDÚ grill sajt ízvilágát már a magyar közönség is díjazta, amikor a fogyasztók szavazata alapján elnyerte az Év Terméke 2014 díjat. A HAJDÚ Labneh joghurtsajt pedig szintén Magyarországon, a II. Magyar Sajtmustrán imponáló pontszámmal, a megszerezhető 100 pontból 98-cal nyert aranyérmet.
A Tirolban ezüstérmes Labneh joghurtsajt neve ugyanakkor a magyarok számára egyelőre még nem csenghetett ismerősen, mivel csak azexportpiacokon került forgalomba, ahol komoly népszerűségre tett szert. Azonban jó hír a magyar sajtkedvelők számára, hogy 2015 közepétől már elérhetőa boltok polcain ez a könnyen emészthető savófehérjében gazdag, különleges termék.

A szervezőket is meglepte sajtjaink minősége

Sikerült beszélnünk a Szervezőbizottság Elnökével, Stefan Hörtnagl úrral a díjátadón. Mint elmesélte, őszintén meglepte a zsűrit, hogy nagyüzemi körülmények között is olyan kiváló minőségű sajtokat tudunk a Kőröstejnél előállítani, mint a HAJDÚ grill sajt és a HAJDÚ Labneh joghurtsajt. Az eredményhirdetés során többször hangsúlyozták a szervezők a kiváló minőség fontosságát és a verseny végén kihirdették a „Peak of theQuality” díjat is, melyet egy svájci sajtmanufaktúra nyert el edami típusú sajtjával.

További hírek

Vadonatúj ízek a Hajdú grillsajtok kínálatában

A nemzetközi piacon is kedvelt, vezető magyar grillsajtcsalád az idei szezonban is új ízekkel csábítja a grillsajt-kedvelőket.

Bővebben »
A Kőröstej nyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját

Budapest, 2018. március 28. – Újabb elismerésben részesült a Kőröstej sikeresen bevezetett újításának köszönhetően.

Bővebben »
​Hajdú mediterrán joghurtsajt görögös és olaszos fűszerezéssel

Ínycsiklandozó, rafinált fűszerezésű termékekkel egészítette ki mediterrán joghurtsajt-palettáját a Kőröstej. Az új, délies ízvilágú termékvariációkkal elsősorban a magyar piacot szeretnék meghódítani.

Bővebben »