Hírek

Aktualitások és érdekességek a Kőröstej háza tájáról!

A Kőröstej nyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját

Budapest, 2018. március 28. – Újabb elismerésben részesült a Kőröstej sikeresen bevezetett újításának köszönhetően.

A vállalat egyedinek számító, különleges csomagolású, új típusú sajtkészítményével, a Hajdú üveges krémsajttal a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Innovációs Díját nyerte el a 2017. évi Magyar Innovációs Díj pályázatán. A díjat Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonosa vette át az Országház Felsőházi termében 2018. március 28-án.

A Kőröstej az üveges és poharas krémsajtok bevezetésével egyszerre valósított meg termék-, technológiai és műszaki fejlesztést. A klasszikus ömlesztett sajt gyártása során a sajtokat ugyanis jellemzően egyéb tejalapú és nem tejeredetű összetevőkből főzik, majd ezt adagolják és hűtik. A most bevezetett technológiának köszönhetően a Kőröstej közvetlenül a tejből készült friss sajtot használ alapanyagként a Hajdú üveges és poharas krémsajtokhoz. A közvetlen és folyamatos feldolgozással kihagyható az alapanyagok átmeneti tárolása, csomagolása, ami a költséghatékonyság mellett kisebb környezeti terhelést is jelent. A vállalat számára fontos, hogy minden évben olyan újdonsággal jelentkezzenek, amely az innováció élmezőnyében tartja őket, s régóta etalonnak számítanak a kashkaval sajt, a grillsajt, a krémfehér sajt, a joghurtsajt-labneh, a parenyica, a krémsajtok és az ömlesztett sajtok piacán. A Hajdú üveges krémsajt - miután már hét országban sikert aratott - az elmúlt ősszel a magyar üzletekben is megjelent, és idén Az Év Terméke Díjat is elnyerte.


A Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a szakminisztériumokkal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve több mint negyedszázada rendezi meg a Magyar Innovációs Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség. Az év kiemelkedő innovációs teljesítményei a Magyar Innovációs Nagydíj mellett összesen öt kategóriában kaphatnak díjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedő innovációs teljesítményükkel jelentős üzleti hasznot is elértek. A bíráló bizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

További hírek

Már magyaros ízesítéssel is hódít a Hajdú grillsajt

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a nyári időszak egyik legpezsgőbb sajtszegmense a Magyarországon korábban szinte nem is létező grillsajtpiac. Most igazi különlegességgel lepte meg az itthoni sajtkedvelőket a Hajdú: magyaros ízesítésű, kolbászfűszeres grillsajtok jelentek meg a polcokon az eddig inkább a mediterrán vonalat követő levendulás, gyrosos és chilis-lime ízesítések mellett.

Bővebben »
Örömmel várjuk új kollégáinkat!

A sok nehézség közepette nagyon sokan dolgoznak azért, hogy a Hajdú, Talléros és Kőrösi márkájú sajtjainkkal és más, a Kőröstej üzemekben gyártott tejtermékekkel mi is hozzájárulhassunk a biztonságos élelmiszerellátáshoz. Köszönjük a helytállást mintegy 900 üzemi munkatársunknak, beszállítóinknak és partnereinknek! ​

Bővebben »
Vadonatúj ízek a Hajdú grillsajtok kínálatában

A nemzetközi piacon is kedvelt, vezető magyar grillsajtcsalád az idei szezonban is új ízekkel csábítja a grillsajt-kedvelőket.

Bővebben »