Aktualitások és érdekességek a Kőröstej háza tájáról!
Budapest, 2018. március 28. – Újabb elismerésben részesült a Kőröstej sikeresen bevezetett újításának köszönhetően.
A vállalat egyedinek számító, különleges csomagolású, új típusú sajtkészítményével, a Hajdú üveges krémsajttal a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Innovációs Díját nyerte el a 2017. évi Magyar Innovációs Díj pályázatán. A díjat Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonosa vette át az Országház Felsőházi termében 2018. március 28-án.
A Kőröstej az
üveges és poharas krémsajtok bevezetésével egyszerre valósított meg termék-,
technológiai és műszaki fejlesztést. A klasszikus ömlesztett sajt gyártása
során a sajtokat ugyanis jellemzően egyéb tejalapú és nem tejeredetű összetevőkből
főzik, majd ezt adagolják és hűtik. A most bevezetett technológiának köszönhetően
a Kőröstej közvetlenül a tejből készült friss sajtot használ alapanyagként a
Hajdú üveges és poharas krémsajtokhoz. A közvetlen és folyamatos feldolgozással
kihagyható az alapanyagok átmeneti tárolása, csomagolása, ami a
költséghatékonyság mellett kisebb környezeti terhelést is jelent. A vállalat
számára fontos, hogy minden évben olyan újdonsággal jelentkezzenek, amely az
innováció élmezőnyében tartja őket, s régóta etalonnak számítanak a kashkaval
sajt, a grillsajt, a krémfehér sajt, a joghurtsajt-labneh, a parenyica, a
krémsajtok és az ömlesztett sajtok piacán. A Hajdú üveges krémsajt - miután már
hét országban sikert aratott - az elmúlt ősszel a magyar üzletekben is megjelent,
és idén Az Év Terméke Díjat is elnyerte.
A Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a szakminisztériumokkal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve több mint negyedszázada rendezi meg a Magyar Innovációs Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség. Az év kiemelkedő innovációs teljesítményei a Magyar Innovációs Nagydíj mellett összesen öt kategóriában kaphatnak díjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedő innovációs teljesítményükkel jelentős üzleti hasznot is elértek. A bíráló bizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.
A nemzetközi piacon is kedvelt, vezető magyar grillsajtcsalád az idei szezonban is új ízekkel csábítja a grillsajt-kedvelőket.
Bővebben » Hajdú mediterrán joghurtsajt görögös és olaszos fűszerezésselÍnycsiklandozó, rafinált fűszerezésű termékekkel egészítette ki mediterrán joghurtsajt-palettáját a Kőröstej. Az új, délies ízvilágú termékvariációkkal elsősorban a magyar piacot szeretnék meghódítani.
Bővebben » Új Hajdú grillenyica serpenyős & grillsajtA kedvelt Hajdú parenyica íz sütésre készen…Igazi csemegével indul a szezon a sajtrajongók számára, hiszen új taggal bővült Magyarország vezető grillsajt családja.
Bővebben »